Sedan starten 1986

MOAB grundades år 1986 av Michael Oldin som hade en dröm och en vision om ett kött och charkföretag. Sedan första spadtaget som togs i Kumla, samma plats som företaget finns på idag, har det utvecklats till ett av Sveriges största inom sin branch. 

MOAB är i grund och botten ett styckeri som sedan har växt och utvecklats och har idag även en stor produktion av förädlade fläskdetaljer. Allt kött från MOAB är svenskt, vår passion är kött- med gott samvete för djur och natur. Vi har ett nära sammarbete med våra råvaruleverantörer, det medför att vi har god insikt i djurhållning, transporter och övrig hantering av råvaran innan den hamnar hos oss.  Vi kan säga , med så många år i branchen, att skall man producera en produkt med gott samvete, då måste man ha intresse och engagemang i djurhållning och miljöhantering. Man måste ha vilja att förändra, kanske inte alltid till vår fördel kortsiktigt, men för allas välmånde, människor , djur och natur på lång sikt, och det har vi. Vi arbetar med att ge dig som konsument en middag som tillfredställer både dina smaklökar och ditt samvete, det är en balansgång, men vi kan iallafall säga att vi är medvetna och vi gör så gott vi kan, och vi gör det bra. 


Bakom våra produkter ligger det enormt mycket erfarenhet och passion. Men det handlar inte bara om kött. Michael har under alla år, tillsammans med en rad fantastiska kollegor och sammarbetspartner, i med och motgångar ägnat sig åt sin passion. En passion som skapat arbetstillfällen åt så många människor, ett ansikte utåt för Kumla kommun, en plats för ungdommar att uppleva sin första arbetslivserfarenhet. Den här passionen har skapat de produkter som vi säljer idag , och de produkterna är vi väldigt stolta över.